Geboren in Den Haag, doorliep succesvol in de 80er jaren het toenmalige Twents Conservatorium en heeft als zangeres/pianist/actrice/dirigent en pedagoog een veelzijdige staat van dienst in de wereld van muziek en theater.

Zo was zij solistisch te bewonderen in o.a. Het Requiem van Mozart en de Petite Messe Solenelle van Rossini, de Exultate Jubilate, de Misa Criolla van Ramirez, Gloria van Vivaldi, Te Deum van Charpentier, der Schöpfung van Haydn, maar ook bij werken als De Dreigroschen Oper van Kurt Weill of de Carmina Burana van Carl Orff, maakte als pianist, zangeres en als dirigent concertreizen naar Duitsland, Oostenrijk, Polen, Italië, Spanje, Engeland, Canada en bracht in Brazilië en Chili een compilatie uit haar succesvolle theatervoorstelling over de muziek en het leven van Edith Piaf.
Zij verwierf mede faam vanwege haar optredens met o.a. Berdien Sternberg, Eline Harbers, Claudia Patacca, Esther Pierweijer, Ernst-Daniël Smid, Grzegorz Stachowiak , Palle Fuhr Jørgensen, Marco Bakker, Ben Cramer, Jan Vayne,Thijs van Leer, maar ook popbands als Scrumm en Boh Foi Toch en speelde absurdistische gastrollen in theater en muziekspektakels als “Napoleon” en “Vaticaan op stelten”.

Daarbij is zij een gevierd  dirigent van uiteenlopende werken waaronder de Carmina Burana, The Peacemakers, Mass of the children, die Krönungsmesse,The Messiah en de Johannes Passion, theaterproducties als Trial by jury, Carmen,Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Pyamagame, Oklahoma, Kiss me Kate, Titanic en spektakels als de Night of the Voice en Musicals in Concert.

Als zangpedagoog heeft Armanda ten Brink zich tijdens en na haar studie immer grondig verdiept in de meest uiteenlopende stemtechnieken. In Duitsland was zij de eerste Certified Master in E.V.T.S. en hanteert o.a. van deze unieke vorm van stemtraining veelvuldig. Tezamen met de hoge kwalitatieve combinatie van zangeres,pianist en dirigent maakt het haar een veelgevraagd [gast]docent. Zij werkte o.a. met het Ely Cathedral Boys Choir in Cambridgeshire, doceerde aan de muziekacademie in Slupsk [Polen], de academie voor hoogbegaafde studenten in Lingen [BRD], bij het fameuze Tolzerknabenchor in München. Met haar pupillen won ze diverse prestigieuze prijzen op festivals en concoursen in binnen en buitenland en leverde meerdere kandidaten voor het Nederlandse televisieprogramma ” Una voce particolare”.  Momenteel is Armanda verbonden aan de Muzikschule Niedergrafschaft [BRD] en het Artez Conservatorium in Enschede.

Armanda ten Brink is een uiterst veelzijdig artiest. Als dirigent voert zij klassieke werken, zowel complete musicals met koor en orkest uit of is als solist bij uiteenlopende uitvoeringen betrokken. Ze is te bewonderen achter de piano met een bonte verzameling liederen van opera tot jiddisch of brengt met compleet orkest een repertoire van ballades, blues, gospel tot Brecht en Brell. Daarnaast praat en zingt zij op humorvolle wijze presentaties, congressen en evenementen aan elkaar, heeft een hilarisch cabaretprogramma waarbij regelmatig gastspelers hun opwachting maken en de zeer succesvolle, op Armanda’s lijf geschreven muziektheaterproductie over de muziek en het leven van Edith Piaf, waarin zij op uiterst roerende en meeslepende wijze in de huid van de grootste chansonniere aller tijden kruipt, mag men zonder meer een belevenis apart noemen.