Armanda-50_

Armanda ten Brink was reeds op zeer vroege leeftijd met een ukelele en een piano in de weer. Vanaf haar 5e jaar mocht zij op piano en balletles. Op haar 14e werd Armanda kerkorganist en hield zich daarnaast bezig met popmuziek, blues, jazz, zingen en dansen. Na afronding van haar middelbare schoolopleiding bezocht zij het Twents Conservatorium en sloot haar keuzevakken zang, piano en schoolmuziek met hoge scores af. Naast haar activiteiten als zangeres en pianist specialiseerde zij zich in stemvorming en muziekdirectie.

 

Armanda maakte concertreizen naar Oostenrijk, Polen, Italië, Spanje, Engeland, Canada en vertolkte o.a. werken van Mozart, Haydn, Händel, Rossini, Vivaldi, Verdi, Ramirez en de Falla. In Nederland en Duitsland vervulde zij rollen bij producties variërend van ‘Die 3groschenoper’ en ’Die Zauberflöte’ tot aan openluchtspektakels als ‘Napoleon’ en ‘Vaticaan op stelten’, valt tevens aan beide zijden van de grens in diverse eigen producties te bewonderen en trad in Argentinië en Chili op met een vereenvoudigde versie van haar succesvolle voorstelling rond het bizarre leven van Edith Piaf.

Als dirigent werkt Armanda ten Brink met vele orkesten, muziektheatergroepen, koren en solisten. Onder haar muzikale leiding werden musicals als Pyamagame, les Miserables, Oklahoma, Jesus Crist Superstar, Kiss me Kate, Titanic, evenals de opera Carmen, de Johannes Passion, Carmina Burana, Mass of the children, de Krönungsmesse, The Messiah en het Requiem van Mozart uitgevoerd. Zij zette met het Orkest van het Oosten in Nederland en Duitsland spetterende uitvoeringen van ‘The Peacemakers’ neer, dirigeerde het lezerskoor van dagblad Tubantia op de grote markt in Enschede en leverde toenmalig chef dirigent Jan Willem de Vriend het koor voor diens succesvolle reeks voorstellingen van de opera ‘Don Giovanni’