DIRIGENT

Armanda ten Brink is een gedreven dirigent en koorleider met een ruime staat van dienst. Zij heeft meerdere amateur-koren, ensembles en muziektheatergroepen onder haar hoede waarmee zij musicals, opera/operette, oratorium en andersoortige muzikale projecten uitvoert. Daarnaast schoolt zij voor het beroepsveld kleine en grote groepen zangers/acteurs welke ingezet worden bij professionele producties.

Bij de realisatie van oratorium-projecten in Nederland en Duitsland gaat Armanda vaak letterlijk grensoverschrijdend te werk en stelt zij uit zangers en zangeressen afkomstig uit wijde omtrek van het Nederlands-Duitse grensgebied  soms omvangrijke koren samen waarmee zij al of niet met een groot orkest klassieke werken voor het voetlicht brengt. Daarnaast is zij is tevens een groot liefhebber van moderner materiaal, zo ook cross-over muziek en schuwt ook daarin de uitdaging niet.

Naar aanleiding van een dubbeluitvoering van ’The Peacemakers’ [van componist Karl Jenkins] i.s.m. het Orkest van het Oosten ontving Armanda de uitnodiging een koor voor de wereldpremière in 2018 van ’Sing ! The Music was Given’ in Carnegie Hall te formeren. Daarnaast verkreeg zij persoonlijke toestemming kort daarna in Duitsland en Nederland de premières van het werk muzikaal te leiden. Deze uitdaging groeide uit tot een grensoverschrijdend muzikaal project wat in omvang niet eerder vertoont was. Tot zijn grote spijt kon ‘Sir’ Karl wegens onvoorziene omstandigheden niet getuige zijn van de twee uiterst memorabele Europese presentaties wederom i.s.m. Het Orkest van het Oosten, welke in kwaliteit [volgens kenners] die van de wereldpremière in ruimschoots overstegen.
Om te ontdekken wat voor kick het geeft om onder leiding van Armanda ten Brink klassiek of modern werk, musical/pop of wat voor repertoire dan ook in te studeren en daarmee op de planken te staan hoef je in principe geen noot te kunnen lezen. Jaarlijks zijn er meerdere projecten waar je tegen zeer geringe kosten of zelfs gratis aan mee kunt doen en het werkt heel simpel : stuur een mail met je gegevens, dan ontvang je verdere info.