DIRIGENT

Als dirigent heeft Armanda ten Brink een ruime staat van dienst en een opmerkelijke reputatie. Letterlijk en figuurlijk gaat zij grensoverschrijdend te werk en betrekt vanuit Duitsland leerlingen, studenten en leden van verschillende koren als ‘gastzanger’ bij haar uitvoeringen. Omgekeerd nemen vanuit Nederland velen deel aan tot zelfs in gigantische fabriekshallen groots opgezette concerten in Duitsland, welke veel [waaronder veel jong] nieuw publiek trekken. Als muzikaal leider voerde zij in Nederland en Duitsland vele musicals uit waaronder Pyamagame, les Miserables, Oklahoma, Jesus Crist Superstar, Kiss me Kate, Titanic, de Drie Musketiers en dirigeerde klassieke werken als de opera Carmen, de Johannes Passion, Carmina Burana, Mass of the children, de Krönungsmesse, The Messiah en het Requiem van Mozart. en initieerde meerdere eigentijdse muziekprojecten met haar leerlingen van het conservatorium en de Musikschule Niedergrafschaft.
Ook dirigeerde zij op de grote markt in Enschede het lezerskoor van dagblad Tubantia en leverde op verzoek van de toenmalig chef dirigent Jan Willem de Vriend van het Orkest van het Oosten het koor voor een korte tour van de opera ‘Don Giovanni’.
Naar aanleiding van een dubbel-uitvoering van ‘The Peacemakers’ van Karl Jenkins in samenwerking met het Orkest van het Oosten ontving Armanda de invitatie om met een door haar samen te stellen koor in Carnegie Hall te New York deel te nemen aan de wereldpremière van zijn meest recente werk ‘Sing ! The Music was Given’ Tevens viel haar de eer toe met persoonlijke instemming van ‘Sir Karl’ in Duitsland en Nederland de Europese premieres met het Orkest van het Oosten te mogen leiden, welke uitmonden tot twee memorabele presentaties van zijn nieuwste compositie in respectievelijk Nordhorn en Enschede.

Om te ontdekken wat voor kick het geeft om onder leiding van Armanda klassiek of modern werk, musical of poprepertoire in te studeren en daarmee op de planken te staan hoef je in principe geen noot te kunnen lezen. Jaarlijks zijn er meerdere projecten waar je tegen zeer geringe kosten of zelfs gratis aan mee kunt doen en het werkt heel simpel : stuur een mail met je gegevens, dan ontvang je verdere info.