DIRIGENT

Armanda ten Brink is een gedreven dirigent en koorleider met een ruime staat van dienst. Zij heeft meerdere amateur-koren, ensembles en muziektheatergroepen onder haar hoede waarmee zij musicals, opera/operette, oratorium en andersoortige muzikale projecten uitvoert. Daarnaast schoolt zij voor het beroepsveld kleine en grote groepen zangers/acteurs welke ingezet worden bij professionele producties.

Bij de realisatie van oratorium-projecten in Nederland en Duitsland gaat Armanda vaak letterlijk grensoverschrijdend te werk en stelt uit zangers en zangeressen afkomstig uit een wijde omtrek van het Nederlands-Duitse grensgebied soms omvangrijke koren samen waarmee zij al of niet met een groot orkest klassieke werken voor het voetlicht brengt, maar zij is tevens een liefhebber van moderner materiaal en zo ook cross-over muziek en schuwt daarin de uitdaging niet.
Haar dubbeluitvoering van ’The Peacemakers’ van de uit Wales afkomstige componist Karl Jenkins i.s.m. het Orkest van het Oosten trok niet alleen veel [waaronder veel jong] publiek, maar leverde ook een uitnodiging op om een koor te formeren wat in Carnegie Hall bij de wereldpremière van zijn nieuwste werk ’Sing ! The Music was Given’ op 15 januari 2018 acte de présence wilde geven. Daarnaast verkreeg Armanda van Karl Jenkins persoonlijke toestemming om twee weken later zowel de Europese premiere in Duitsland als die in Nederland muzikaal te leiden. Het werden twee uiterst memorabele presentaties van zijn compositie in Europa, welke in kwaliteit die van de wereldpremière in Carnegie [volgens kenners ruimschoots] overstegen.

Om te ontdekken wat voor kick het geeft om onder leiding van Armanda ten Brink klassiek of modern werk, musical/pop of wat voor repertoire dan ook in te studeren en daarmee op de planken te staan hoef je in principe geen noot te kunnen lezen. Jaarlijks zijn er meerdere projecten waar je tegen zeer geringe kosten of zelfs gratis aan mee kunt doen en het werkt heel simpel : stuur een mail met je gegevens, dan ontvang je verdere info.