VEELZIJDIG ARTIESTE

Armanda ten Brink is in vele facetten van het muziek en muziektheatervak werkzaam. De in Den Haag geboren zangeres/pianist/actrice valt in theaterproducties, concerten en bij evenementen te bewonderen, tevens is zij een geroemd en gelauwerd dirigent, pedagoog en koorleider.

Armanda groeide op in een muzikaal gezin, was reeds op prille leeftijd met een ukelele en op de piano in de weer en mocht vanaf haar 5e jaar naar piano en balletles. Op haar 14e werd zij aangenomen als kerkorganist en hield zich naast pianostuderen en dansen voornamelijk bezig met blues, jazz en popmuziek. Na afronding van haar middelbare school toog zij naar het Twents Conservatorium in Enschede alwaar zij de hoofdvakken zang, piano en schoolmuziek met hoge scores afsloot. Aanvullend specialiseerde zij zich in koordirectie en stemcoaching

Armanda maakte concertreizen naar Duitsland, Oostenrijk, Polen, Italië, Spanje, Engeland, Canada en de Verenigde Staten met werken variërend van Mozart, Haydn, Händel, Rossini, Charpentier,Vivaldi, Verdi tot aan Orff, Ramirez, Bernstein, Poulenc en de Falla. Daarnaast trad zij met een, oorspronkelijk in Duitsland uitgebrachte, speciaal op haar geschreven, uiterst aangrijpende voorstelling over en rond het bizarre leven van Edith Piaf op in Argentinië en Chili.

Armanda ten Brink werkt met vele groepen, ensembles en koren aan de meest uiteenlopende projecten en daarbij legt zij de lat hoog, maar bezit tevens het vermogen om vrijwel iedereen op de bühne tot het leveren van soms uitzonderlijke prestaties te bewegen. Repetities onder haar leiding verlopen zeer intensief, maar zij word op handen gedragen. Deels komt dit ongetwijfeld mede doordat zij spontaan ernstige zaken weet af te wisselen met een stevige dosis humor en dit element vindt je ook veelvuldig terug in haar eigen voorstellingen en concerten. Ook deze zijn bij vlagen met hilarische taferelen doorweven en daardoor weet zij op een geheel eigen wijze in haar publiek naar zich toe te trekken.