VEELZIJDIG ARTIESTE

Armanda ten Brink houdt zich met vele facetten van het muziek en muziektheatervak bezig. Naast zangeres/performer is zij een gelauwerd dirigent en pedagoog en valt in uiteenlopende theaterprodukties te bewonderen

Reeds op zeer vroege leeftijd was zij met een ukelele en een piano in de weer, maar moest tot haar 5e wachten tot zij op piano en balletles mocht. Op haar 14e werd zij kerkorganist en hield zich daarnaast intensief bezig met popmuziek, blues, jazz, zingen en dansen. Na haar middelbare schoolopleiding bezocht zij het Twents Conservatorium in Enschede al waar zij de keuzevakken zang, piano en schoolmuziek met hoge scores afsloot. Naast haar activiteiten als zangeres en pianist specialiseerde Armanda zich vervolgens in  muziekdirectie en stemvorming.
Armanda maakte concertreizen naar Duitsland, Oostenrijk, Polen, Italië, Spanje, Engeland, Canada en de Verenigde Staten en vertolkte werken variërend van Mozart, Haydn, Händel, Rossini, Charpentier,Vivaldi, Verdi tot aan Orff, Ramirez, Bernstein, Poulenc en de Falla. Daarnaast bracht zij een bewerking van een op haar lijf geschreven, oorspronkelijk in Duitsland uitgebrachte, aangrijpende voorstelling over en rond het bizarre leven van Edith Piaf in Argentinië en Chili.

Tijdens haar optredens en concerten wisselt Armanda op spontane wijze humor met serieuze zaken af en dit element vind men tevens vaak terug in haar theatervoorstellingen. Ook deze zijn regelmatig met hilarische taferelen doorweven en daarbij verstaat zij de kunst op energieke wijze zowel haar muzikale begeleiders en medespelers, zo ook het publiek daar bij te betrekken.

Naast diverse concerten [ zie de agenda] staan er voor dit jaar twee concertante uitvoeringen van ‘Die Jahreszeiten’ van Joseph Haydn met groot koor en orkest in Nederland en Duitsland op het programma en zal de samenwerking met dirigent Jan Willem de Vriend en regisseur Eva Buchman bij een eerdere productie van ‘Don Giovanni’ een vervolg krijgen middels 2 uitvoeringen van Mozart’s ‘Le Nozze di Figaro’ in Italie. Op een later tijdstip zal deze productie ook in Nederland, België en Duitsland uitgebracht gaan worden.