VEELZIJDIG ARTIESTE

Armanda ten Brink houdt zich met vele facetten van het muziek en muziektheatervak bezig. Zij is een gelauwerd dirigent en pedagoog,  valt als zangeres/performer  bij concerten en events te bewonderen en treedt daarnaast op in uiteenlopende theaterprodukties

Reeds op zeer vroege leeftijd was zij met een ukelele en een piano in de weer. Toen zij 5 werd mocht zij op piano en balletles. Op haar 14e werd zij kerkorganist en hield zich daarnaast intensief bezig met popmuziek, blues, jazz, zingen en dansen. Na haar middelbare schoolopleiding bezocht zij het Twents Conservatorium al waar zij de keuzevakken zang, piano en schoolmuziek met hoge scores afsloot. Naast haar activiteiten als zangeres en pianist specialiseerde Armanda zich vervolgens in  muziekdirectie en stemvorming.
Armanda maakte concertreizen naar Duitsland, Oostenrijk, Polen, Italië, Spanje, Engeland, Canada en de Verenigde Staten en vertolkte werken variërend van Mozart, Haydn, Händel, Rossini, Charpentier,Vivaldi, Verdi tot aan Orff, Ramirez, Bernstein, Poulenc en de Falla en speelde een bewerking van een op haar lijf geschreven, oorspronkelijk in Duitsland uitgebrachte, aangrijpende voorstelling over en rond het bizarre leven van Edith Piaf in Argentinië en Chili.

Tijdens presentaties en concerten wisselt Armanda op spontane wijze humor met serieuze zaken af en dit element vind men ook vaak terug in haar theatervoorstellingen. Ook deze zijn regelmatig met hilarische taferelen doorweven en daarbij verstaat zij de kunst op energieke wijze zowel haar muzikale begeleiders, haar medespelers, zo ook het publiek daar bij te betrekken.

Naast diverse concerten staan voor dit jaar twee concertante uitvoeringen van ‘Die Jahreszeiten’ van Joseph Haydn met groot koor en orkest in Nederland en Duitsland op het programma en zal de samenwerking met dirigent Jan Willem de Vriend en regisseur Eva Buchman dit jaar een vervolg krijgen middels het uitvoeren van Mozart’s ‘Le Nozze di Figaro’ in Italie en Kroatie. In 2019 zal deze productie ook in Nederland, België en Duitsland uitgebracht worden.